Video Exercise

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ - 8 ΧΟΡΔΕΣ

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τον καθρέφτη το CD 8 Χορδές με περιεχόμενο οργανικά και δεξιοτεχνικά σόλο για μπουζούκι από τον σολίστα Γιώργο Δράμαλη

GiorgosDramalis8hordescover

Ο Γιώργος Δράμαλης ανήκει στην πρώτη γραμμή των μεγάλων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού. Γεννήθηκε στην Βαλμάδα της Θεσσαλονίκης.

Επηρρεασμένος από τα ακούσματα του λαϊκού τραγουδιού παθιάστηκε με το μπουζούκι και μπήκε νεότατος επαγγελματικά στο χώρο. Η Θεσσαλονίκη υπήρξε ο παράδεισος των παιδικών του χρόνων, όμως η καταξίωση σε υψηλό  καλλτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο ήρθε όταν κατέβηκε στην Αθήνα το 1975.


Συνεργάστηκε με μυθικούς καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού. Εμφανίστηκε μαζί τους στα μεγαλύτερα κέντρα της εποχής του, αλλά και μεγάλη επιτυχία είχαν και οι εμφανίσεις  τους στο  εξωτερικό.
Στο χώρο της δισκογραφίας και στα στούντιο έχει αφήσει την σφραγίδα της τέχνης του συμμετέχοντας για πολλά χρόνια σε αμέτρητες ηχογραφήσεις όπου έπαιξε μπουζούκι αλλά και σαν δημιουργός με τραγούδια του που ερμήνευσαν γνωστοί τραγουδιστές. Τελειομανής και ευαίσθητος σαν μουσικός, ο Γιώργος Δράμαλης, με σεβασμό στην παράδοση του λαϊκού τραγουδιού είναι ανοικτός σε καινοτομίες με ενδιαφέρον. Με αφετηρία την περίοδο της δεξιοτεχνίας του μπουζουκιού και αφομοιώνοντας δημιουργικά τα στοιχεία των εποχών που μεσολάβησαν, φτιάχνει το προσωπικό του ύφος που είναι ιδιαιτέρων απαιτήσεων και υψηλής αισθητικής. Σήμερα σε μιά άκρως καλλιτεχνική έκδοση μας δείνει δείγματα της τέχνης  του, της ερμηνευτικής του αυτοθυσίας, μέσα από 8 σολιστικά κομμάτια του, όπου η δεξιοτεχνία ισορροπεί με το τελικό μουσικό αποτέλεσμα.
Κώστας Χρηστίδης
Ιανουάρος 2011

Ευχαριστώ τους μουσικούς που συμμετείχαν στο CD , την συνάδελφο και φίλη Κατερίνα Κόρου που βρήκε τον τίτλο του δίσκου και των κομματιών, τον Δημήτρη και τον Πέτρο που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω τις ηχογραφήσεις.
Γ.Δ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ
8 ΧΟΡΔΕΣ
1.ΔΙΑΔΡΟΜΗ - 5.04
2.ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ – 2.37

3.ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ – 3.10

4.ΣΥΝΘΕΣΗ – 3.36
5.ΧΟΡΑ - ΛΑ ΜΙΝΟΡΕ – 2.55
6.ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟ – 3.28

7.ΒΑΛΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ – 4.47

8.ΑΠΤΑΛΙΚΟ - 4.30

 

Προγραμματισμός - ενορχήστρωση  Δημήτρης Χώνος – Πέτρος Δράμαλης
Κιθάρα Δημήτρης Ρέππας
Βιολί Δημήτρης Τσιβγούλης
Μπάσσο Θεόφιλος Μητρέντσης

Στην ΧΟΡΑ β μπουζούκι Πέτρος Δράμαλης
Και ο Παναγιώτης Στεργίου κιθάρα στο ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ

Remix: Μάνος Κωνσταντινίδης
Mastering  - Φαμπελσάουντ  Θόδωρος  Χρυσανθόπουλος
Φωτογραφίες  Τάσος Μπαλιάκος

Source: http://www.musicmirror.gr

 

Latest news

 • Panagiotis Stergiou / SOLO New CD

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ - PANAGIOTIS STERGIOU  
  Κυκλοφόρισε το νέο CD  SOLO από τον μεγάλο δεξιοτέχνη του μπουζουκίου Παναγίωτη Στεργίου Ο γνωστός Read More
 • George Dramalis - 8 Strings New CD

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ - 8 ΧΟΡΔΕΣ Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τον καθρέφτη το CD 8 Χορδές με περιεχόμενο οργανικά και δεξιοτεχνικά σόλο Read More
 • Manolis Karantinis - Tis psixis mou ta krymmena (New CD)

  ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ» - Μανώλη Καραντίνη Η νέα δισκογραφική δουλειά του Μανώλη Καραντίνη με 19 ορχηστρικά θέματα και τραγούδια. Read More
 • 1

Learn how to play bouzouki online at bouzoukispace.com through a series of instructional videos guaranteed to satisfy your learning needs. Step-by-step instructions on scales, tuning, songs and exercises designed to built or improve (upon) technique. Beginner to advanced, hobbyist to pro, from the comfort of your home. The most complete bouzouki learning method.